Țara Loviștei

VIA VALAHIA – TARA LOVISTEI

”Opreste-te calatorule ! Unde natura iti porunceste sa te opresti si vitejia eterna s-a oprit ….”, opreste-te in Tara Lovistei!

Ţara Loviştei este un loc special, o cetate între munţi, strabatuta de vechiul drum comercial al Europei, drumul cruciaţilor, aflata la intersectia drumurilor dintre Transilvania, Oltenia si Muntenia .

Ţara Loviştei este strabatuta de Olt si Lotru, comunicând cu regiunile învecinate prin cele două capete ale defileului Oltului și prin vechiul drum Calea Mare.

Ţara Loviştei este, cel mai probabil, locul unde Basarab I, prin victoria de la Posada din 9 – 12 noiembrie 1330 a semnat actul actul de naştere al Ţării Româneşti, marcand momentul apariţiei primului stat românesc medieval.

Ţara Loviştei este locul unde la fiecare pas sunt urmele Primului Razboi Mondial, un Verdun românesc, iar oamenii de aici nu i-au uitat si ii cinstesc pe cei care au cazut in acest razboi in urma caruia au aparut Romania Mare.

Ţara Loviştei este o tara a moşnenilor, a păstorilor, a cavalerilor, a haiducilor, a castrelor romane ascunse in munti. Ţara Loviştei este una dintre cele mai bogate și originale arii folclorice din România.

Tara Lovistei este unul din cele mai vechi tinuturi atestate documentar – 1233 – insa cu siguranta oamenii s-au asezat insa aici mai demult, dovada fiind urmele castrelor romane inca vizibile.

Ţara Loviştei este locul in care soarele răsare dintr-un munte și apune în celălalt, cu un peisaj de deal-vale si de aceea din orice punct al acestei zone se vad culmile muntilor ce inchid Ţara Loviștea din toate părțile, ca zidurile unei cetăți.

Va invitam sa descoperiti si sa cunoasteti frumusetea si istoria acestor locuri, strabatand Ţara Loviştei pe Via Valahia!