Muzeul satului lovistean Titesti

Muzeul satului lovistean Titesti este un muzeu ce trebuie vazut, fiind conceput si realizat de comunitatea din Titesti, cu multa pasiune si suflet, fapt ce il face deosebit.

Primăria comunei Titești a pus la dispoziție spațiul necesar amenajării muzeului, în incinta clădirii școlii vechi din localitate, iar membrii comunitatii l-au realizat prin contributii financiare si donatii materiale.

Intr-una din săli a fost amenajată o căsuță tradițională lovișteană iar in alta a fost replicat interiorul unei stane traditionale lovistene .

Obiectele din acest muzeu cu suflet au fost donate de locuitorii satului. Tot comunitatea locala este cea care a donat muzeului tot felul de articole reprezentative pentru categoriile importante de meșteșuguri desfășurate în sat: scule folosite pentru cultivarea pământului, pentru tâmplărie, dogărit, pentru țesutul în război, etc.

Muzeul a fost inaugurat pe data de 18 octombrie 2014 si expune o impresionantă colecție de obiecte de uz casnic, artizanat și construcții tradiționale din Țara Loviștei. Accesul este gratuit, cu programare prealabila.

Galerie de imagini

Proiect realizat de

cu sprijinul
Consiliului Județean Vâlcea